Software integratie

Veel bedrijven hebben steeds meer verschillende software-applicaties in gebruik. Dat groeiende aantal tools gebeurt vaak niet bewust. Het begint bijvoorbeeld met de aanschaf van de nodige boekhoudsoftware en vervolgens een programma om klanten te ondersteunen. Maar in de loop van de tijd blijken meerdere tools handig of nodig, denk aan voorraad-, order- en procesbeheer.


Het werken met allerlei verschillende software-applicaties heeft een negatief effect op het verloop van bedrijfsprocessen. Het koppelen van deze software kan echter uitkomst bieden, als dat tenminste op een professionele manier gebeurt.

Het bezitten en beheren van allerlei verschillende tools en applicaties kan op den duur leiden tot een warboel van software. Dat houdt in dat er veel softwareapplicaties zijn die niet goed samenwerken.

Er wordt in de betreffende organisatie dan langs elkaar heen gewerkt, en informatie staat niet op één centrale plek. Zo’n warboel heeft een negatief effect op de flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie van uw organisatie.

De voordelen van software integratie

Software integratie houdt in dat je de verschillende applicaties aan elkaar koppelt. Op die manier is de data uit de verschillende bronnen met elkaar verbonden, overal in de organisatie vindbaar en altijd up-to-date. Het efficiënt integreren van al die verschillende applicaties kan veel voordeel bieden aan jouw organisatie:


Soepele bedrijfsprocessen

Doordat alle systemen worden gekoppeld, zal je organisatie uiteindelijk werken met één centrale plek waar alle informatie te vinden is. Zo hoeven verschillende afdelingen niet meer langs elkaar heen te werken.

De marketingafdeling kan bijvoorbeeld ook bij de klantgegevens, en de klantenservice kan ook bij de orderregistratie. Past de verkoopafdeling een order aan? Dan is dat ook weer real-time zichtbaar voor de klantenservice.
 

Doordat alle systemen worden gekoppeld, zal je organisatie uiteindelijk werken met één centrale plek waar alle informatie te vinden is. Zo hoeven verschillende afdelingen niet meer langs elkaar heen te werken.

 

Productieve werknemers

Het koppelen heeft ook effect op de productiviteit van medewerkers. Ze zijn veel minder tijd kwijt aan het opzoeken of uitwisselen van informatie.

Daarnaast kunnen bepaalde handelingen ook worden geautomatiseerd, omdat gegevens niet meer in verschillende systemen staan. Werknemers kunnen zich zo richten op belangrijkere en leukere taken.

Tevreden klanten

Ook de klant zal de efficiëntie van software integratie merken. Ze worden bijvoorbeeld sneller geholpen, krijgen de juiste informatie en merken waarschijnlijk ook wat van een goede werksfeer.

Dit alles zorgt ervoor dat jouw organisatie kosten bespaart. Maar om ervoor te zorgen dat software integratie daadwerkelijk vruchten afwerpt, moet die integratie wel professioneel gebeuren, anders kan het alleen maar kosten en zorgen met zich meebrengen.

Bizzflow als expert op het gebied van software integratie

Bizzflow is een organisatie die deze uitdaging van software integratie professioneel voor u kan regelen. In de afgelopen tien jaar hebben we uiteenlopende organisaties geholpen met het ontwikkelen van software integraties.

Daarbij gaan we elke keer weer op een gestructureerde manier te werk, zodat we complexe integraties op tijd én binnen het budget kunnen leveren. Zo zullen de applicaties naadloos samenwerken, en kan jij jouw kostbare tijd aan andere dingen besteden.

Hoe pak je een software integratie aan?

Software integratie kan een complexe klus zijn. Elke organisatie werkt met andere systemen, en heeft andere eisen en werkwijzen. Door de gestructureerde werkwijze van Bizzflow lukt het toch elke keer weer om meer waarde uit de bedrijfsgegevens te halen. Dat doen we op de volgende manier:


1. Kennismaken

We willen graag weten hoe jouw organisatie in elkaar zit en van wat voor vraagstuk er sprake is. Verder lichten we onze dienstverlening in deze stap toe. Zo kan er worden gekeken hoe we hierna verder gaan.2. Vrijblijvende inventarisatie

In deze stap verdiepen we ons meer in het doel van de integratie en de betrokken personen. Dit vormt de basis van de offerte die je krijgt.3. Project starten

Alles wordt in detail besproken, en het project kan van start gaan.4. Plan van aanpak

Dit plan, met alle benodigde werkzaamheden en de planning, delen we met jou.

Beginnen aan jouw software integratrie-project?

> Ik wil weten wat software integratie mij oplevert

5. Uitvoering

De koppeling wordt gerealiseerd.6. Intern & extern testen

In deze fase wordt de koppeling getest door de testers van Bizzflow en door jouw organisatie. Zo kunnen eventuele bugs worden verholpen.7. Oplevering

De integratie kan nu live gaan.8. Onderhoud en monitoring

Wij blijven zorg dragen voor de koppeling, door middel van periodiek onderhoud en bereikbaarheid bij incidenten.

Het kostenplaatje van een software integratie

Nu het fenomeen software integratie, de voordelen en de projectaanpak bekend zijn, ben je wellicht nog nieuwsgierig naar het kostenplaatje van een software integratie. Want inderdaad, het uitvoeren van een software integratie is niet geheel kosteloos.

Bij Bizzflow kunnen we echter één ding garanderen: als je via Bizzflow ervoor kiest om een software integratie uit te laten voeren, levert dat altijd meer op dan dat het kost. Deze gouden regel is voortgekomen vanuit de meer dan 10 jaar ervaring die Bizzflow heeft in het uitvoeren van software integraties.

Om achter de precieze kosten van een software integratie te komen, is het verstandig om contact op te nemen met Bizzflow. Door in contact te treden kan Bizzflow een specifieke analyse maken van de software die binnen jouw organisatie gebruikt wordt. Op deze analyse kunnen wij de integratie baseren. Een overzicht van uw bedrijfssoftware en duiding van het vraagstuk waar je mee kampt, is dus essentieel voor een succesvolle software integratie.
 

Bij Bizzflow kunnen we echter één ding garanderen: als je via Bizzflow ervoor kiest om een software integratie uit te laten voeren, levert dat altijd meer op dan dat het kost.

 

Ook klaar voor een software integratie?

Denk jij dat jouw organisatie ook soepel, flexibel en efficiënter kan worden door software te integreren? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we samen met jou kijken naar wat de beste oplossing is voor jouw organisatie.

Wij zijn Bizzflow, leuk je te ontmoeten

Bizzflow

We let your business data flow

050 - 52 50 233


Het is nu meer dan 10 jaar geleden dat we de eerste vraag kregen om een koppeling te realiseren. In een wereld die met de dag steeds slimmer wordt, is data het nieuwe goud.