Software koppeling

Een software koppeling is een zelfstandig 'stukje' software. Software wordt gebruikt in bijna elke organisatie. Van zoiets simpels als Microsoft Word, tot iets uitgebreiders als een ERP-systeem. Het gebruik van deze software zorgt voor een efficiënte manier van (samen)werken, verhoogt de productiviteit en bevordert uiteraard de resultaten van de organisatie.


Vandaag de dag worden zoveel verschillende soorten software gebruikt, dat het daadwerkelijke aantal eigenlijk niet meer te bij te houden is. Je start in de ochtend je computer op met Windows van Microsoft of Macintosh van Apple. Je leest jouw mail met een software-applicatie en surfen op het web, en terechtkomen op deze website, gaat niet zonder een browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome. Oftewel, software.

We kunnen concluderen dat er veel verschillende soorten software gebruikt worden. Maar wist je ook dat al deze verschillende soorten software interessante data opleveren? Hier komt de software koppeling om de hoek kijken.

Wat is een software koppeling?

Een software koppeling is een stukje software op zich. Het is een technische verbinding tussen twee, of soms zelfs meerdere, stukken software. Deze technische verbinding wisselt data uit tussen de twee of meerdere stukken software. Simpel gezegd brengt de koppeling data van softwaresysteem X naar softwaresysteem Y.

Het doel van de software koppeling is altijd om de effectiviteit van alle stukken software te verbeteren. Er kan dus wel geconcludeerd worden dat een software koppeling een soort software 2.0 is. Het gaat dieper in op de applicaties om ze nog efficiënter te maken. Maar naast het effectiever maken van de softwaresystemen, levert een software koppeling iets op dat nog veel interessanter is: data!

Wat levert een software koppeling mijn organisatie op?
> Download het whitepaper
Een voorbeeld. Als je online een pakketje besteld, komt de data van deze bestelling eerst binnen in de orderverwerkingssoftware. Vervolgens moet deze data doorgestuurd worden naar de software van het bezorgingssysteem, zodat jouw pakketje bezorgt kan worden. Bij dit 'doorsturen' komt de software koppeling om de hoek kijken.

Een software koppeling zorgt dus voor een versnelt proces zodat jij op tijd jouw pakketje krijgt, zou je zeggen. Maar de data die deze software koppeling oplevert is nog veel interessanter!

Wanneer komen bijvoorbeeld de meeste bezoekers op de website die een pakketje bestellen? Welke pakketjes worden het meeste besteld op welke dag? En moeten er in het weekend meer op minder bezorgers van pakketjes werken? Een software koppeling verzamelt de data die het mogelijk maakt om antwoorden te op deze vragen te krijgen.

Wanneer kiezen voor een software koppeling?

Maar wanneer weet je nou of je profiteert van een software koppeling? Oftewel, wanneer moet je als organisatie kiezen voor een software koppeling? We werken immers niet allemaal voor een bedrijf dat pakketjes bezorgt. Voordat je deze vraag kunt beantwoorden, moet je jezelf eigenlijk een andere vraag stellen: wil je als organisatie de stap maken naar een data gedreven organisatie? Is het antwoord op deze vraag 'ja'? Mooi! Lees dan verder.
 

Elk bedrijf heeft behoefte aan een software koppeling, omdat elk bedrijf profiteert van een belangrijk onderdeel dat een software koppeling oplevert: data!

 
Een software koppeling zorgt dus voor iets dat heel belangrijk is: inzicht in data. In principe heeft elke organisatie behoefte aan een software koppeling, omdat in principe elke organisatie gebruik maakt van meerdere softwaresystemen. Deze softwaresystemen zijn de bronnen waaruit de software koppeling de data ophaalt.

Uit onderzoek blijkt dat data gedreven organisaties succesvoller zijn dan niet-data gedreven organisaties. Dit komt omdat een data gedreven organisaties sneller marktkansen kan benutten, de omzet of dienstverlening kan verbeteren en bedrijfsprocessen efficiënter kan inrichten. Data is het nieuwe goud. Voor elke organisatie.

Voorbeelden van een software koppeling

SalesFeed helpt klanten om op de hoogte te blijven van de kwaliteit en kwantiteit van het verkeer op je website. SalesFeed geeft een constante en gedetailleerde overzicht van het aantal bezoekers en van de kwaliteit van die bezoekers. BizzFlow maakt het voor SalesFeed mogelijk om koppelingen te maken met verschillende soorten bedrijfssoftware.
CRM Exellence is een naam in het CRM-segment, een naam waar veel bedrijven gebruik van hebben gemaakt. CRM Exellence levert advies en ondersteuning voor al uw CRM vraagstukken. Door samen te werken met BizzFlow, weet CRM Exellence klanten nog steeds voorzien van innovatieve verbeteringen. Als geen andere herkent CRM Exellence het belang van goede softwarekoppelingen.
 

'De software koppeling geeft ons inzicht in ons bedrijfsproces. Daar plukken we nu - 5 jaar later - nog steeds de vruchten van!'

Marielle Dellemijn - CEO, CRM excellence
> Bekijk onze klanten
 

Kosten van een software koppeling

Nu je weet wat een software koppeling is, wanneer je moet kiezen voor een software koppeling en wat een software koppeling oplevert, is wellicht één van de belangrijkste vragen nog niet beantwoord: wat kost een software koppeling?

Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Zoals er veel verschillende soorten software zijn en deze soorten veelal in prijs verschillen, zo zijn er ook verschillende soorten software koppelingen met allen een divers kostenplaatje. Eén ding is echter zeker, een software koppeling van Bizzflow is altijd winstgevend. Dit komt doordat Bizzflow volgens één vast principe werkt: wij implementeren alleen software koppelingen die rendabel zijn.

Doordat Bizzflow meer dan 10 jaar ervaring heeft op het gebied van software koppelingen, kunnen wij deze inschatting vrij snel maken. Zo weten we samen of een software koppeling waarde kan toevoegen aan uw bedrijf. Het enige wat u hoeft te doen is volledig vrijblijvend contact op te nemen met Bizzflow. Vanaf dat moment doen wij de rest.
 

Eén ding is echter zeker, een software koppeling van Bizzflow is altijd winstgevend.

 

Starten met een software koppeling?

Ben je, net als onze klanten, overtuigd geraakt van de voordelen die een software koppeling met zich meebrengt? Gefeliciteerd! Dit is de eerste stap naar een data gedreven organisatie en daarmee de eerste stap naar een succesvollere organisatie.

Voor een succesvolle start van jouw software koppeling, is een inventarisatie van jouw organisatie essentieel. Dit wordt volledig verzorgt door Bizzflow. Denk jij na over een koppelings-traject of wil je gewoonweg wat meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van een software koppeling binnen jouw organisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Bizzflow.

Wij helpen jou graag bij het scherp krijgen van de benodigde software koppeling en ontzorgen je van huidige en toekomstige software-problemen.

Wij zijn Bizzflow, leuk je te ontmoeten

Bizzflow

We let your business data flow

050 - 52 50 233


Het is nu meer dan 10 jaar geleden dat we de eerste vraag kregen om een koppeling te realiseren. In een wereld die met de dag steeds slimmer wordt, is data het nieuwe goud.